Yhteystiedot

Jatkolan Tila
Haljala Heikki ja
Tiirinen Satu
Morvantie 104
42140 JUOKSLAHTI

Heikki 040-570 6796
Satu 045-651 0452

haljala.heikkij(at)gmail.com
tiirinen.satu(at)gmail.com

Hevoset

Tilalla on  suomenhevosia siitos- ja kilpailukäytössä.

Lämminverikasvastusta on ollut tilalla jo 20 vuoden ajan. Tillalla syntyneet lämminveriravurit tunnetaan -Jat päätteestä. Menestyneimpiä ovat olleet mm. Pop Jat, monten moninkertainen suomenmestari sekä Gucci Jat.

Kantatammana lämminverikasvatuksessa on ollut mm. tamma Peridotta, joka on palkittu arvokirjaimella A-jäkeläisten perusteella. 

Lämminverikasvatus on siirtynyt sivuun ja nykyisin kasvatetaan suomenhevosia.

Suomenhevosissa keskitytään ratsujalostukseen; tavoitteena hyvärakenteinen, kestävä, ja hyväluonteinen käyttöhevonen niin harrastelijalle kuin kilparatsastajallekin.

Varsoneita tammoja ovat Amin Impi ( i. Pilven Poika) ja Amin Lounatuuli ( i. Hermeli). Tammakantaa on kevättalven 2011 aikana saapui vahvistamaan Impin ensimmäinen varsa Amin Olga (i. Hermeli)

Ajan kuluessa Tammat Impi ja Lulu ovat siirtyneet taivaslaitumille, samoin kuin Montsaana joka palkittiin vuoden 2018 aikana L3 1 palkinnolla jälkeläisistään. Montsaana jätti kotipihaan Mörkö ruunan (Jatkolan Jääkäri) joka voitti Jämsän varsanäyttelyn hienolla 1- palkinnolla, ( i. Lastun Leka)

Tammoja pihassa ovat Jatkolan Ilona (i. Hermeli, e. Amin Impi s. 2010), Hester (i. Herkko Hurmaus e. Knuutilan Sisko s. 2012) ja Jatkolan Helinä ( i. Savelan Hemuli e. Amin Impi s. 2015) Aika näyttää varsotetaanko näitä, tällä hetkellä kilpailuikäiset treenaavat koulukilpailuihin.

Ilona ja Hester on molemmat kantakirjattu keväällä 2016 R-ktk III palkinnolla.

Vuonna 2018 varsoi kolme tammaa, kaikki ori varsan. Anisian Karamelli (Anisian Alvarin täyssisko) varsoi oriista Hessin Leevåi. Leasing tamma Elmina varsoi Veeran Taaverista ja pv tamma Caspal Don Larinosta. Nämä kaikki ovat myytävänä uusiin koteihin.

 

 Kevättalvella 2011 oli kaikki Impin varsat hetken samanaikaisesti 'kotona'. Kaikkien varsojen isä on Hermeli.

omat_hevoset_054-1.jpg

Amin Impi, Jatkolan Ilona, Satu, Amin Olga ja Jatkolan Keikari.

omat_hevoset_049-1.jpg

 

Lulu ja Aki Karhapää Suomenratsujen kuninkaallisissa 2009 

lulu_hyp.jpg

Kuvat Anna Mickelsson

Amin Olga

Amin Olga ja Belkker Nurmijärvellä. 

olga_lauk4.jpg

(c) A-brasse 

Olga on 169 cm korkea, työmyyrä. Olga kantakirjattiin  17.9.2011 Urjalassa III-palkinnolla. Olga sai hienot rakennepisteet, 39p.

Olgalla on varsat

o. Jatkolan Veijari s. 2012 ( I. Murron valo)

o. Jatkolan Jylinä s. 2013 ( I. Lerkkana)

 

p7160019.jpg

Jylinä ja Liisa

 

Tilalla on myös muita hevosia, kasvavia varsoja ja jo varttuneempia ratsuja. Varsat opetetaan ajolle ja niitä käsitellään säännöllisesti, jotta niistä tulee luottavaisia ja helposti käsiteltäviä hevosia.